Вперше останки людей маленького росту були знайдені в 2003 році на острові Флорес в Індонезії. Через низький зріст вчені назвали їх "хоббітами".

Спочатку вчені думали, що останки карликових людей – поодинокі відхилення. Але коли були знайдені нові аналогічні останки, сумніви розвіялися. Вчені з'ясували, що карликові люди, зростання яких було не більше 90 см, зникли 18 тисяч років тому.

Однак завдяки комп'ютерному моделюванню вченим вдалося з'ясувати причину їх мініатюрних розмірів. Вони вважають, що тут зіграло роль "острівна правило", яке означає, що коли будь-який вид оселяється на острові, то, намагаючись пристосуватися, він має тенденцію зменшуватися в розмірах. Це сталося з Homo erectus, які спочатку населяли ці острови.

Нагадаємо, одна з найбільших таємниць Всесвіту розкрита.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Як повідомляв Знай. ua, мільярди років знадобилося людському тілу, щоб стати ідеальним.

Також Знай. ua писав, що вчені виявили древній континент, який можна подякувати за Карпати.