Австралійські вчені з'ясували, хто є предком флореських хоббітів - древніх людей, які отримали свою назву завдяки подібності до вигаданого народу з романів Джона Толкієна "Володар перснів".

Виявляється, Homo floresiensis походять від спільного предка з Homo habilis (людиною вмілою), а не від Homo erectus (людини прямоходящої), як фахівці вважали раніше, пише EurekAlert!

Таким чином, у хоббітів і сучасної людини - абсолютно різні предки. Такі висновки зробили дослідники, проаналізувавши особливості черепа, щелеп, зубів і кінцівок Homo floresiensis.

Homo habilis існували більше 2 мільйонів років тому і проживали спочатку на території Африки, а потім, на думку вчених, мігрували в Індонезію, де могли дати початок лінії хоббітів.

Перші останки Homo floresiensis виявили саме в Індонезії, на острові Флорес, у 2003 році.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

За оцінками археологів, вік кісток досягав 13-95 тисяч років. Аналіз останків допоміг намалювати приблизний "портрет" древніх хоббітів: зріст - 1 метр, а обсяг мозку - в три рази менший, ніж у сучасної людини.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", вчені розгадали таємницю загадкових кіл на дні Японського моря.