Цього листопада на платформі Netflix стартував третій сезон серіалу "Корона" про британську королівську сім'ю. Він вийшов набагато цікавіше, жвавіше та скандальнішими, ніж перші два, бо присвячений не нудним державних справах Єлизавети II, а любовних відносин Віндзорів і їх сімейним драмам.

У цьому сезоні авто серіалу показали історію принцеси Аліси. Це німецька принцеса з династії Баттенберг, дружина грецького принца Андрія і мати принца Філіпа, герцога Единбурзького, який став чоловіком королеви Єлизавети.

Аліса Баттенберг з'явилася на світ 25 лютого 1885 року. При її народженні була присутня сама королева Вікторія, яка припадала їй прабабусею. 66-річна на той момент правителька обожнювала свою дитину-правнучку й однією з перших звернула увагу на її "дивацтва". Дівчинка погано реагувала на слова оточуючих і сама заговорила пізно і так невиразно, що тут же була відправлена до придворного лікаря. Діагноз поставили невтішний — майже глуха.

Аліса активно виходила у світ — від залицяльників не було відбою. У 1902 році вона була запрошена на коронацію Едуарда VII (прадідуся Єлизавети II), де і познайомилася з грецьким королевичем Андрієм. Високий ставний красень зі світлими волоссям і сіро-зеленими очима був одним із самих завидних женихів на заході. Вони одружилися у 1903 році, однак саме він став причиною її нещасть.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Чоловіку принцеси Аліси довелося тікати з країни, тому вони опинилися у Франції. Тоді вона зустрілася з Зигмундом Фрейдом, який стверджував, що Аліса психологічно хвора й до того ж, нездорова у сексуальному плані.

Мама майбутнього герцога Единбурзького до того часу змогла втекти з психлікарні і оселилася в Афінах, де жила бідно обставленій двокімнатній квартирі і працювала в місцевому відділенні Червоного хреста. Весілля єдиного сина стала останнім заходом в її житті, на якому вона з'явилася у вечірньому вбранні. Решта 22 роки свого життя вона буде ходити в сірому чернечому платті й хустці.

Принцеса Аліса померла 5 грудня 1969 року. Як вона і просила, її поховали в Церкві Святої Марії Магдалини в Єрусалимі. Саме туди 28 червня 2018-го приїжджав принц Вільям. При житті не знайомий зі своєю прабабусею герцог Кембриджський, стискаючи в руці букет польових квітів, вимовив: "Її історія — предмет великої гордості для всієї моєї родини".

Нагадаємо, раніше таємне листування Меган Маркл показали усьому світу: що хвилює дружину принца Гаррі

Як повідомляв портал "Знай.ua", архівні кадри Меган Маркл з 90-х справили фурор, принцу Гаррі дісталася неймовірна красуня

Також "Знай.ua" писав, про різдвяне привітання від монархів: як отримати відповідь-лист від Кейт Міддлтон, Меган Маркл і Єлизавети II