Стало відомо, що група дослідників описала невідомий раніше вид доісторичного скорпіона, який відноситься до початку силурійського періоду. Ця істота є найдавнішою серед всіх відомих на сьогоднішній день і, ймовірно, вона могла покидати своє морське середовище проживання і виходити на сушу, а її поведінка властива сучасним підковоподібним крабам. Про це повідомляє Telegram-канал Naked Space.

Доісторичний скорпіон

Так, два виключно добре збереглися екземпляри дивного виду скорпіонів, які отримали назву Parioscorpio venator ("родовий скорпіон і мисливець"), були виявлені в біоті Уокешо в штаті Вісконсін, Сполучені Штати Америки. Доісторичне істота показує деякі примітивні характеристики, які присутні в інших ранніх морських організмів. Зокрема, складні очі, а також межу, яка властива сучасним скорпіонам, а саме хвіст з жалом на кінці. Легких або зябер у скам'янілостях скорпіонів не виявлено, але схожість виду з підковоподібними крабами, які можуть дихати на суші, говорить про те, що, хоча самі старі скорпіони, можливо, не були повністю земними, вони могли виходити з води і перебувати на поверхні протягом тривалих періодів часу.

Доісторичний скорпіон

Нагадаємо, що команда ентузіастів в Канаді виявила пару двох ящероподобных істот, які жили 300 мільйонів років тому і померли обіймаючи один одного.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", новий вид пернатого динозавра був виявлений в Китаї і описаний американськими та китайськими авторами.

Також "Знай.ua" писав, що вчені зі Швейцарії виявили у Венесуелі кістки вимерлого крокодила-гіганта виду Purussaurus mirandai.