Теперішні автомати, які продають газовані напої, соки і школадні батончики - винайшли у глибоку давнину. Перший автомат поширював не шоколадні батончики та не газовану воду, а святу воду. Винахідник диво-машини, Герон Олександрійський, який жив у I столітті н. е., прагнув припинити крадіжки цілющої рідини в храмі.

Автомат відміряв порцію води виходячи з кількості монет — і не краплею більше.

Винахід, фото з вільних джерел

Як відомо, Герон Олександрійський ― видатний давньогрецький учений і винахідник, описав основні досягнення античного світу в прикладній механіці і математиці. Винайшов ряд приладів й автоматичних пристроїв.

Винахід, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Його "Еоліпіл" є прообразом реактивної парової турбіни. Автор праці "Механіка", в якій зробив описи додавання швидкостей, визначення центра тяжіння, роботи блоків, коловорота і гвинта. Створив "театр автоматів".

Стародавнє вино
Стародавнє вино

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Святий Валентин нікого не вінчав, в ПЦУ приголомшили всіх закоханих.

Як повідомляв Знай.uа Путін з патріархом Кирилом стали посміховиськом, мережа розривається від дикого реготу.

Знай.uа писав, у головному військовому храмі Росії повісять Путіна... поруч із Зеленським.