Як відомо, ще у стародавні часи практично не було обмежень стосовно одягу між чоловіком і жінкою. Тому, у чоловічому гардеробі часто бути присутні спідниці і сукні, які на той момент взагалі вважалися чи не єдиним видом одягу. І лише після освоєння людьми конярства з'явилися штани, без яких просто нереально уявити сьогодення.

Як відзначається, штани були винайдені древніми кочівниками скіфами, які є одними з перших племен, що освоїли конярство. У зв'язку з тим, що після багатогодинної їзди на коні у наїзників дуже сильно натирало промежину, скіфи й спробували вирішити проблему. Спочатку вони намагалися використовувати шкіряні підкладки, які вставлялися наїзникам між ніг, проте вони вивалювалися при інтенсивній їзді.

Чоловік в спідниці, фото: Getty Images
Чоловік в спідниці, фото: Getty Images

Саме після цього був придуманий перший прототип сучасних брюк - штани з щільного хутра. Скіфи швидко усвідомили всі переваги нового виду одягу, в результаті чого штани стали носити як наїзники, так і прості селяни. Щоправда, таке нововведення не оцінили лише римляни, які зневажливо ставилися до всіх звичок ворожих народів. Щоправда, все ж кінним військам було дозволено носити штани, іншим - заборонено.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, у Патагонії (Аргентина) палеонтологи виявили останки нового виду м'ясоїдного динозавра, який жив 90 млн років тому.

Як повідомляв портал Знай.uа, фалос став причиною бійки чайок на пляжі, поєдинок потрапив на камеру фотографа.

Також портал Знай.uа писав, що в Київському зоопарку з'явилися нові мешканці – пара гуанако, яких звуть Рікардо і Рахель.