Придворний королівський горщика

Колись ця професія була найпрестижнішою. На цю посаду могли претендувати лише люди знатного походження, тому що вони частіше інших бачили короля і довгий час протягом дня перебували поруч із ним.

До того ж, придворних поважали, так як вони мали вплив на королів і могли замовити слово за потрібну людину. Також в нагороду за службу вони далеко не рідко отримували старі одягу з царських гардеробних.

В їх обов'язки входило:

  • подача предмета першої необхідності;
  • допомога у відправленні потреби;
  • приведення царської персони після цього у належний вигляд.

Король, pxhere

Выщипыватель волосся

У Стародавньому Римі було модно видаляти волосся з тіла, тому люди шукали різні способи позбавлення від них. Багатії і знати позбувалися від рослинності, в тому числі наймаючи для цього людей.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Гоління допомагало вирішити проблему на короткий час, на наступний же день після процедури волосся знову відростали, а ось після вищипування ефект тривав кілька тижнів. Тому выщипыватели не залишалися без роботи.

Для видалення волосся вони використовували:

  • секретні суміші;
  • пінцет;
  • гаряча смола.

На посаду підходили тільки сильні юнаки, так як часто потрібно було утримувати клієнта, які намагався ухилятися від процедури з-за неприємних відчуттів.

Люди, pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що склали рейтинг найбільш затребуваних професій у 2020 році на внутрішньому ринку праці.

Як повідомляв портал "Знай.іа", в Німеччині запрацював новий закон, який відкриє багато можливостей для працевлаштування мігрантів.

Також "Знай.іа" писав, що роботодавці готові платити високу зарплату кваліфікованого співробітника.