Скарб у вигляді 500 монет початку 18 століття знайшли під підлогою церкви в місті Обишовце, яке знаходиться недалеко від Кошице у східній Словаччині.

Монети були заховані в керамічній чашці, яку сховали у фундаменті церкви часів Ренесансу. Церкву знесли в 19 столітті, а на її руїнах збудували новий храм.

Більшість монет — це так звані зарплатні таблички, які випускали багато шахт у тодішньої Верхньої Угорщини. Мідь, залізо, срібло і дорогоцінні камені добувалися на східно-словацьких полях з моменту прибуття угорських племен в 9 столітті. У 15 столітті п'ять основних шахтарських міст, включаючи Кошице, об'єдналися, щоб просувати свої інтереси.

Монети 18 століття, фото: thehistoryblog.com
Монети 18 століття, фото: thehistoryblog.com

них були монетні двори, які карбували таблички з зарплатою, якими платили шахтарям. У скарб також входять срібні монети, які, як вважається, були загорнуті в лляну тканину, і кілька польських монет. З дати монетах встановили, що скарб могли заховати не раніше 1702 року.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Найімовірніше, священик місцевої церкви і парафії зібрав гроші і сховав і сховав їх під підлогу під час повстань. Ймовірно, коли він покинув місто, то нікому не передав інформацію про гроші під підлогою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, чуми 1346-1353 була біологічною зброєю і почалася теж з Китаю.

Як повідомляв Знай. ua, ще до Всесвітнього потопу тут зійшов бог, а велетні побудували місто.

Також Знай. ua писав, що доісторична рибка з "ручками" вразила вчених.