З дна Середземного моря недалеко від Сицилії дослідники дістали невеликий якір елліністично-римського періоду віком близько 2300 років. На думку експертів, зображення дельфіна на одній з його частин означає шанування богині Афродіти, яка вважається покровителькою моряків.

Передбачається, що якір датований III або IX століттям до н.е. Цей період простягається від смерті Олександра Македонського в 323 р. до н. е. до появи Римської імперії близько 31 р. до н. е.

Давно відомо, що моря зберігають у собі стародавні реліквії і Марчелло Базіле, керуючий сицилійським дайвінг-центром, знайшов якір на морському дні в 19 метрах нижче за поверхню. Про свою знахідку він повідомив місцевій владі, яка ініціювала подальші пошуки і підйом якоря.

острів Сицилія, фото Pxhere
острів Сицилія, фото Pxhere

До речі, символізм і релігія були популярні серед моряків у стародавній історії, адже вони часто стикалися з буйною стихією в морі. За словами археологів, дельфін кликав сили Афродіти, яка повинна була вести моряків через води і уникати корабельної аварії. Афродіта відома також як богиня кохання та краси.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в артефакті з біблійного святилища, яке розташоване недалеко від Єрусалима, археологи знайшли коноплю.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Італії археологи відкопали в місцевих виноградниках вкрай рідкісну римську мозаїку.

Також портал Знай.uа писав, що археологи в провінції Хенань у місті Саньменься виявили в гробниці бронзовий глечик 2000-річної давнини.