Шкарпетки носять практично щодня і їм властиво швидко забруднюватись. Іноді темні ділянки випрати просто неможливо, тож доводиться купувати нові. Але є метод, завдяки якому шкарпеткам можна повернути початкову білизну.

Саме на білих шкарпетках після прання залишаються стійкі плями, які іноді не можна видалити навіть спеціальними засобами. Але якщо заздалегідь замочити їх розчині, приготованому в домашніх умовах, а потім відправити в пральну машину, цю проблему можна вирішити.

Шкарпетки після прання, фото freeimages
Шкарпетки після прання, фото freeimages

Як відбілити шкарпетки за допомогою лимона чи соди з оцтом

Потрібно налити в каструлю воду, додати два нарізані лимони і довести до кипіння. Після того, як розчин трохи охолоне, можна замочити шкарпетки та залишити на 1-2 години. Після такої процедури випрати як завжди.

Лимон, фото з вільних джерел
Лимон, фото з вільних джерел

І другий розчин з використанням соди та укусу. Ця суміш відмінно відбілює тканину і видаляє плями, як і лимон.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Слід змішати трохи харчової соди з водою до одержання густої пасти. А потім натерти нею шкарпетки та залишити на 20-30 хвилин, щоб вона подіяла. Далі завантажити звичайне прання. Ефект буде хорошим, плями або темні розводи підуть.

Сода, оцет, фото з відкритих джерел
Сода, оцет, фото з відкритих джерел

Раніше ми писали дуже простий і швидкий спосіб зробити свічки більш святковими: знадобиться клей і серветки

Як повідомляв Знай.ua, висмоктує останні соки: 4 види продуктів, які не насичують, а виснажують організм

Також портал Знай.ua писав, як самостійно перевірити золото на справжність: жодне "брязкальце" не проскочить