Дуже корисно ходити навшпиньки дорослим, щоб поліпшити кровообіг в ногах, зняти напругу, змусити працювати м'язи, які майже не затребувані при ходьбі.

Особливо корисно піднятися навшпиньки, пройтися трохи людям, у яких стояча або сидяча робота. Час від часу встаємо і ходимо на носочках. Буде тільки користь для ніг. Про це пишуть у тг-пабліку "Скарбничка ідей".

Ходіння навшпиньках. Фото: Youtube
Ходіння навшпиньках. Фото: Youtube

Ходьба на пальчиках — один зі способів пропрацювати стопу, збільшити активність м'язів ніг та спини. До того ж коли ви ходите навшпиньки організм витрачає в кілька разів більше енергії в порівнянні зі звичайною ходьбою.

Звісно, повністю відмовлятися від звичного способу переміщення не варто. Однак щоденна ходьба на пальчиках протягом п'яти хвилин дозволить зміцнити м'язи, задіяні при ходьбі, а також позбутися зайвих калорій.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ходіння навшпиньках. Фото: Youtube
Ходіння навшпиньках. Фото: Youtube

У зрілому віці ходіння або просто стояння на носочках покращує координацію рухів, стан опорно-рухового апарату. до того ж це непогане тренування м'язів, адже при цьому напруга, а ноги йде більше, ніж просто при ходьбі.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що набір чорного дня: українцям показали продукти, які здатні "вижити" без холодильника.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям розповіли, чому пенсіонери втратили доплати до виплат.

Також "Знай.ua" інформував, що не можна їсти, якщо хочеш прожити довго та щасливо: лікарі показали перелік продуктів.