Деякі дієтологи закликають не їсти м'яса, щоб прожити довге та насичене життя, але є продукти, які несуть не меншу, а часом і більшу небезпеку.

Ультра перероблені продукти збільшують ймовірність смертності. Це дослідження проводилося в Університеті Лома Лінда, і в цьому проєкті взяли участь понад 75 тисяч людей.

Шкідлива їжа. Фото: Youtube
Шкідлива їжа. Фото: Youtube

Дослідження показало, що ризик смертності був підвищений при цьому і у вегетаріанців, і тих, хто їсть м'ясо. Іншими словами, якщо ви постійно будете їсти продукти, які зазнали глибокої обробки, то проживете менше.

Шкідлива їжа. Фото: YouTube
Шкідлива їжа. Фото: YouTube

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

При вживанні таких продуктів у великих кількостях підвищується ризик смертності від усіх причин, від респіраторних (хронічна обструктивна хвороба легень), неврологічних (недоумство, хвороба Паркінсона) захворювань, хвороб нирок.

Серед таких продуктів - солодощі, яблучний пиріг, кукурудзяні чіпси, булочки, хліб в упаковці.

Солодощі. Фото: Youtube
Солодощі. Фото: Youtube

Ще фахівці з'ясували, що скорочує життя та червоне м'ясо. Так, якщо його вживати щодня приблизно по 42,5 грами, то ризик смертності підвищиться на 8 відсотків.

Шкідлива їжа. Фото: YouTube
Шкідлива їжа. Фото: YouTube

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що будете бігати як жеребчики: науковці знайшли найкращі ліки для суглобів.

Як повідомляв "Знай.ua" українці побачать "різдвяну комету", яка пролітає раз на 50 років: світитиме від сходу до заходу сонця

Також "Знай.ua" інформував, що коли "хижак" вийшов на полювання за новорічним дощиком: як допомогти коту, якщо він проковтнув мішуру.