Деякі дієтологи закликають не їсти м'яса, щоб прожити довге та насичене життя, але є продукти, які несуть не меншу, а часом і більшу небезпеку.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУльтра перероблені продукти збільшують ймовірність смертності. Це дослідження проводилося в Університеті Лома Лінда, і в цьому проєкті взяли участь понад 75 тисяч людей.
Дослідження показало, що ризик смертності був підвищений при цьому і у вегетаріанців, і тих, хто їсть м'ясо. Іншими словами, якщо ви постійно будете їсти продукти, які зазнали глибокої обробки, то проживете менше.
При вживанні таких продуктів у великих кількостях підвищується ризик смертності від усіх причин, від респіраторних (хронічна обструктивна хвороба легень), неврологічних (недоумство, хвороба Паркінсона) захворювань, хвороб нирок.
Серед таких продуктів - солодощі, яблучний пиріг, кукурудзяні чіпси, булочки, хліб в упаковці.
Ще фахівці з'ясували, що скорочує життя та червоне м'ясо. Так, якщо його вживати щодня приблизно по 42,5 грами, то ризик смертності підвищиться на 8 відсотків.
- Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Нагадаємо, ми писали, що будете бігати як жеребчики: науковці знайшли найкращі ліки для суглобів.
Як повідомляв "Знай.ua" українці побачать "різдвяну комету", яка пролітає раз на 50 років: світитиме від сходу до заходу сонця
Також "Знай.ua" інформував, що коли "хижак" вийшов на полювання за новорічним дощиком: як допомогти коту, якщо він проковтнув мішуру.