Слов'яни здавна вірили в силу народних прикмет. Звичаї і традиції є джерелом культурної цінності та передаються із покоління в покоління.

Півень. Фото кадр з Youtube
Півень. Фото кадр з Youtube

Почути крик півня

В українській культурі почути крик півня – позитивна прикмета, яка означає початок нового дня. Згідно з фольклором, крик півня асоціюється з світанком, який вважається часом надії та нових починань.

Крім того, вважається, що крик півня відлякує злих духів та захищає домочадців від бід.

Конюшина. Фото кадр з Youtube
Конюшина. Фото кадр з Youtube

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Знайти чотирилисту конюшину

Знахідка чотирилистої конюшини вважається гарною ознакою у багатьох культурах, у тому числі і в українській.

Вважається, що знахідка чотирилистої конюшини приносить удачу та процвітання. Багато українців зберігають висушену чотирилисту конюшину в гаманці або сумочці на удачу.

Тарілка. Фото кадр з Youtube
Тарілка. Фото кадр з Youtube

Розбити тарілку

У багатьох культурах розбитий посуд вважається поганою ознакою, але в українській культурі вважається, що це приносить удачу.

Якщо ви випадково розіб'єте страву, це принесе щастя, особливо якщо вона була зроблена з глини.

Почути зозулю

Почути зозулю в українській культурі вважається гарною ознакою. Вважається, що крик зозулі приносить удачу, особливо якщо він лунає вранці. Деякі вірять, що якщо почути зозулю вперше на рік, то це принесе успіх на весь рік.

Нагадаємо про небезпеку хвороби Лайма або енцефаліту: лікарка розповіла, як уберегтися від укусів кліщів.

Раніше ми повідомляли про молитву про Божественне покров, яке захистить від будь-якого зла: "Ти мене благослови, Ти мене помилуй".

Також портал Знай.ua писав що негайно подивіться на свої руки: ці "браслети" на зап'ястях показують не кількість дітей