Молоко – продукт, корисність якого оточена численними міфами. Дехто вважає, що його необхідно пити щодня, а інші дотримуються думки, що продукт може бути шкідливим для організму. Так, нутриціолог Сніжана Ворошилова на своїй сторінці в Instagram розповіла, наскільки велика користь молока.

За словами нутриціолога слід вживати ферментовані молочні продукти: йогурти, кефір, сири, сир кисломолочний. В той самий час із вживанням незбираного молока є деякі нюанси.

Молоко. Фото: скрин Youtube
Молоко. Фото: скрин Youtube

Так, наголошується, що молоко є корисним середовищем для різних мікроорганізмів. Хоч пастеризація і вбиває їх, але не знищує шкідливих продуктів життєдіяльності мікроорганізмів.

Фахівець зазначила, що молоко - це складний та неоднозначний продукт, при вживанні якого потрібна обережність. Зокрема, вона рекомендує не купувати молоко на ринку, а також не пити пастеризоване молоко - його варто прокип'ятити.

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Молоко, скріншот з відео
Молоко, скріншот з відео

Сніжана Ворошилова підкреслює, що вагітним і жінкам, що годують, а також дітям і підліткам слід відмовитися від вживання сирого і пастеризованого молока. Рекомендується зупинити вибір на кип'яченому або ультрапастеризованому продукті.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ці харчові звички занапастить вашу шкіру: які продукти провокують появу целюліту.

Також наш портал інформував, список корисних продуктів, які додадуть вам зайвих кг при схудненні: придивіться уважніше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що потрібно додавати в їжу, щоб знизити ризик хвороб серця та діабету: доступний та корисний продукт.