Деякі продукти мають негативний вплив на бактеріальну мікрофлору і шкодять травленню. До шкідливих страв входить суп, а також йогурти та інша популярна їжа. Про це пише інформаційний портал unews24.

Суп заведено вважати корисним для шлунка, але не так однозначно. Так, наприклад, курячий суп із локшиною навпаки може негативно вплинути на травлення. За словами фахівців, він містить дуже багато натрію, а активне споживання солі підвищує ризик набору зайвої ваги.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Також травленню шкодять ароматизовані йогурти. Вони насичені барвниками та добавками, засвоєння яких не є природним для організму. Сюди відносяться солодкі пластівці, концентрація цукру в яких може бути просто фантастичною.

Приймання їжі. Фото: скрін youtube
Приймання їжі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Не рекомендується зловживати м'ясними напівфабрикатами. За словами експертів, вони можуть знищувати корисні бактерії, які населяють кишкову флору. Жир і акриламід, що утворюється при жарінні, також негативно впливають на травлення, тому в раціоні має бути мінімум смажених продуктів та чіпсів.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, порадувати рецептори та поплатитися здоров'ям: чим небезпечне регулярне споживання піци.

Також наш портал інформував, як правильно є сало, щоб отримати з нього всю користь і не нашкодити організму: поради дієтолога.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, список корисних продуктів, які додадуть вам зайвих кг при схудненні: придивіться уважніше.