Огірок - один з найпопулярніших овочів і не дарма його люблять багато хто. Цей овоч має негативну калорійність, тому корисний при схудненні, містить величезну кількість корисних речовин і вітамінів. Якщо щодня з'їдати огірком, то можна непогано оздоровити організм. Про це пише novosti24.

У шкірці огірка багато корисних речовин, зокрема вітамін К, А, С, вітаміни групи В, а також міститься залізо, фосфор, калій, магній та мідь. Овочі рекомендується вживати людям, схильним до повноти і страждають на цукровий діабет.

Огірки. Фото: скрін youtube
Огірки. Фото: скрін youtube

Огірок у щоденному раціоні сприятиме підвищенню функціонування травних органів та нормалізації мікрофлори кишечника. Крім того, вживання овочів сприяє виробленню серотоніну, тому експерти радять додавати його в раціон при апатії, втомі та депресії.

Огірки. Фото: скриншот з відео
Огірки. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Огірки дуже позитивно впливають на шкіру. Овочі можуть допомогти позбутися сухості, лущення, висипань і почервоніння. Також додавши овоч до раціону, можна очистити майже від дрібних каменів і піску.

Втім, незважаючи на всі корисні властивості, огірок краще не вживати людям із хворобами шлунково-кишкового тракту.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, суп, йогурт і не лише: названо продукти, які насправді шкодять травленню.

Також наш портал інформував, як правильно є сало, щоб отримати з нього всю користь і не нашкодити організму: поради дієтолога.

Крім того, ми писали, порадувати рецептори та поплатитися здоров'ям: чим небезпечне регулярне споживання піци.