Часом запаморочення є нормальним і природним явищем. Наприклад коли різко змінюється погода, або дуже спекотно на вулиці.

Однак спеціалісти розповіли, в якому випадку варто звернутися до лікаря.

Запаморочення часто є симптомом незначних захворювань або побічним ефектом ліків.

Головний біль. Фото: скрін youtube
Головний біль. Фото: скрін youtube

Але лікарі кажуть що до такого стану треба відноситись уважно.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

За словами фахівців, це популярна причина по якій дорослі звертаються до лікаря, але в більшості випадків такий стан нешкідливий.

Запаморочення може включати в себе відчуття порушення рівноваги, слабкості і відчуття обертання речей навколо.

Іншими проблемами, які можуть призвести до запаморочення, є стрес, тривога, низький рівень цукру в крові через діабет, залізодефіцитна анемія та морська хвороба.

Головний біль. Фото: скріншот youtube
Головний біль. Фото: скріншот youtube

Якщо у людини паморочиться голова, коли він раптово встає або сідає, це, ймовірно, пов’язано з раптовим падінням кров’яного тиску, пояснюють експерти. Якщо в тандемі з запамороченням з’являється дзвін у вухах, можливо, це говорить про проблеми з внутрішнім вухом.

Фахівці підкреслюють, що нудота разом із запамороченням можуть вказувати на лабіринтит – запалення внутрішнього вуха, гнійне або негнійне.

Головний біль, скріншот відео
Головний біль, скріншот відео

Двоїння в очах, затуманений зір або оніміння кінцівок або особи часто говорять про закупорених артеріях.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що "суха шкіра, швидка втома та головний біль": як страждає ваш організм без достатньої кількості води.

Як повідомляв "Знай.ua", як боротися з набряками на обличчі: нутриціологиня розкрила цінні секрети.

Також "Знай.ua" інформував, шкода від квасу: хто може залишитися з прищами та підвищеним рівнем цукру.