Народний депутат України від партії "Слуга народу» Олександр Федієнко залякує українців підвищенням цін на Інтернет. Однак таку думку вже встигли спростувати експерти галузі, повідомляє інформаційний портал "СтопКор". Публікуємо матеріал без коментарів та ремарок. Редакція не несе відповідальності та не перевіряє дані, надані та опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.
Зокрема Федієнко заявляє, що через рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі щодо введення мита на імпорт кабелю, ціни на Інтернет зростуть на 23%.
Представник влади стверджує, що від рішення Мінекономіки "тхне лобізмом" та, не володіючи багатьма питаннями стосовно проблем кабельного ринку, він видав низку безапеляційних висновків, які, на думку експертів, не мають нічого спільного з дійсністю.

Наприклад, депутат каже, що подорожчання кабелю на 23% начебто призведе до подорожчання тарифів на цей же відсоток. Але це твердження – помилкове, оскільки ціна кабелю в структурі собівартості послуг сягає не більше 10%, відтак здорожчання Інтернету не перевищить 2,3%.
Хоча провідні експерти стверджують, що про таке підвищення й мови бути не може. Ціна за кабельну продукцію становить не більше десятої частини від загальної вартості, тому зросте, за найгірших умов, максимально на 2 відсотки – йдеться в сюжеті «СтопКору».

«Це неправильно. Тому що там дуже дороге обладнання, а не кабельна продукція. Кошти займають, можливо 10%, не більше. У нас в Україні багато заводів, близько 5-ти заводів виробляють кабель. Якщо б ми цього не робили, то кабель був би дорогий, а ми ж навпаки – знизили ціну», – коментує президент асоціації «Укрелектрокабель» Анатолій Пушкар.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Зазначається також, що подорожчання для вже підключених користувачів може не бути взагалі, оскільки обладнання було встановлене та реалізоване раніше.