Тесть заступника очільника Львівської ОВА Івана Собка - Ігор Кадикало купує земельні ділянки у престижному передмісті Львову. У власності 65-річний пенсіонера, який ніколи не мав бізнесу, вже десять ділянок у елітному передмісті Львовоу, загальною площею 0,66 га й сукупною ринковою вартістю мінімум 11 млн грн.

Про це йдеться в розслідуванні NGL.media.

Тесть чиновника купляє дорогу нерухомість і авто. Фото з відкритих джерел
Тесть чиновника купляє дорогу нерухомість і авто. Фото з відкритих джерел

Після виходу на пенсію Ігор Кадикало продовжив працювати майстром виробничого кооперативу "Мрія", яке займається видобутком піску і гравію та виробництвом будматеріалів.

За словами співзасновника кооперативу Зіновія Макарухи, зарплати працівників напряму залежать від доходів підприємства.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Так, на кінець 2022 року "Мрія" заборгувала працівникам зарплату на 150 тисяч грн, а декілька років до війни воно було збутковим, тож на такій роботі пенсіонер не міг заробляти велику зарплату.

Долари. Фото: Youtube
Долари. Фото: Youtube

У травні 2019 року в Ігоря Кадикало почав вкладати гроші у землю в Брюховичах, престижному передмісті Львова, де живе його донька зі своїм чоловіком Іваном Собком.

У жовтні того ж року Іван Собко отримав посаду заступника голови Львівської обласної державної адміністрації (ЛОДА). За наступні чотири роки Ігор Кадикало скупив десять ділянок у Брюховичах, офіційно витративши на це 2,04 млн грн.

Сім з десяти ділянок Кадикало придбав за 48 тисяч гривень за кожну. Це в десятки разів дешевше за ринкову вартість. Реальна вартість становить мінімум 11 мільйонів гривень.

Окрім того, пенсіонерові належить BMW 630D XDrive вартість якого приблизно складає 60 тисяч євро.

Заступник очільника ОВА Іван Собко, син Ігор Кадикало запевнив, що його тато багато років працював на залізниці та накопичив собі на такий автомобіль.

Тесть чиновника купляє дорогу нерухомість і авто. Фото з відкритих джерел
Тесть чиновника купляє дорогу нерухомість і авто. Фото з відкритих джерел

Він також зазначив, що батько доклав всього 40% вартості. Решту начебто доклав його брат та приватний підприємець Микола.

"Микола Собко зі своєю дружиною справді зареєстровані як ФОПи, але у 2020 році їхній сукупний річний доход склав близько 2 млн грн. Такі доходи навряд чи дозволяють витратити 36 тисяч євро на автомобіль для літнього батька. Сам Микола Собко володіє значно скромнішим Skoda Kodiaq 2018 р.в.", - йдеться в розслідуванні.

Собко займає посаду заступника очільника ОВА більше 4 років, а до цього він 11 років працював чиновником в апараті Львівської облради.

Нагадаємо, портал Знай інформував, пропонував пенсіонерці продати собаку, щоб сплатити за газ: нардеп Брагар зайняв місце Шуфрича

Раніше на порталі Знай повідомлялося, найважливіше під час війни? Держава віддасть на серіали мільйони гривень

Також, наш портал інформував, проблемного суддю, який брехав у деклараціях, відправили у відставку зі щомісячною "пенсією" 100 тисяч грн