За останній тиждень лише 8,51 млрд. грн. пішли на фортифікаційні та захисні споруди для ЗСУ. Проте 17 млрд було виділено з українського бюджету на будівництво доріг. Українців весь цей час цікавило лише одне питання: чому так дорого?

Невже дороги важливіші за захисні споруди під час війни? Такі запитання ставимо і ми, і депутат Запорізької міськради Валерій Прозапас. У своєму Facebook він цікавиться:

українські дороги
українські дороги

"Не встигли звітувати про "мільярд на ЗСУ" – як на більш ніж 70% окуповану Запорізьку область тендерять 650 мільйонів на дороги. Причому одним шматком, без розподілу на пріоритетні та аварійні ділянки, ще й з виконанням до 2026 року, так, ніби ворог не за 40 кілометрів від міста і до 2026 року ще треба дожити."

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України дали відповідь на всі хвилюючі питання громадян та уточнили, що "зради" ніякої немає.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Будівництво дороги. Фото: Youtube
Будівництво дороги. Фото: Youtube

Вони пояснили, на що витратить мільярди, і ми навіть не впевнені, чи полегшить ця інформація гнів громадян. Тим не менш, ось що вони говорять.

За їхніми словами, 17 мільярдів гривень – це не реальні витрати на дороги зараз. Це так, сказати б, запасний фонд на кілька років уперед.

Кошти, виділені на "експлуатацію" доріг, не передбачають будівництва нових трас, а скоріше підтримка існуючих. Тут йдеться про чищення доріг від снігу, ремонт ям, та інші дрібниці.

Коментарі під постом / фото: скріншот Facebook
Коментарі під постом / фото: скріншот Facebook

Головне, що ці кошти підуть насамперед на ті дороги, які є критично важливими для підтримки логістики армії та забезпечення експортних потоків.

Загалом план такий: кошти розподілені на кілька років, і головні траси у пріоритеті. Цього року реальні витрати будуть набагато нижчими за очікувані.

Нагадаємо, бійка з поліцією, виклик швидкої та перекрита траса: пенсіонери влаштували бунт

Раніше ми писали про те, що в Міненерго озвучили заяву щодо нових тарифів на світ: скільки українцям доведеться платити