На Черкащині вибухнув скандал, пов'язаний із корупцією в системі медико-соціальної експертизи (МСЕК). Голова та три члени МСЕК отримали підозру у підробці офіційних документів та службовому підробленні.

У центрі цього скандалу опинився лікар-ортопед, який видав фіктивний діагноз "потрібному пацієнту".

Цей випадок міг би стати одним із багатьох, пов'язаних із викриттям корупції, якби не одна важлива обставина. "Потрібним пацієнтом" виявився 27-річний Назар Плетньов, син мера Умані Ірини Плетньової.

Ірина Плетньова / фото: Instagram
Ірина Плетньова / фото: Instagram

У 2022 році Плетньова, використовуючи свої зв'язки в МСЕК та місцевих лікувальних закладах, домоглася присвоєння своєму синові II групи інвалідності по опорно-руховому апарату, що також забезпечило йому "броню" від мобілізації.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток
Показати ще

У зв'язку з цим під слідством опинилися терапевт, невропатолог, хірург та офтальмолог обласного центру медико-соціальної експертизи, а також ортопеди-травматологи міської лікарні. Проте сама Плетньова до цього списку поки що не входить.

Групи інвалідності, фото: lexinform
Групи інвалідності, фото: lexinform

Поліцейські встановили, що медпрацівники внесли до офіційних документів неправдиві відомості для отримання Плетньовим інвалідності.

Тепер Назар і його мати Ірина Плетньова мають знайти спосіб уникнути звинувачень, оскільки лікарі, які брали участь у шахрайстві, ймовірно, не мовчати про роль Ірини в цій справі. В результаті, мерська посада Плетньової в Умані опинилася під загрозою, а її син повинен відповісти за шахрайство.

Нагадаємо, Т ЦК надсилають повістки повторно - навіть воїнам ЗСУ з інвалідністю

Раніше ми писали про те, що " Дуже важко": воїн ЗСУ, який став ТЦКшником після поранення, розкрив правду про видачу повісток