Проросійський олігарх та колишній нардеп Вадим Новинський, чиє ім'я неодноразово фігурувало в контексті фінансових скандалів та схем, знову потрапив у центр уваги.

У квітні 2023 року СБУ та Офіс генерального прокурора заарештували його майно на суму 3,5 мільярда гривень. А нещодавно служба безпеки України виявила, що Новинський намагався підробити документи про перереєстрацію своїх бізнесів на інших осіб, щоб обійти санкції.

СБУ надала до суду переконливі докази того, що активи були передані у "траст" вже після накладення песональних санкцій на олігарха.

Згідно з даними державного реєстру Республіки Кіпр, заява про передачу Новинським акцій компанії "Смарт Інвестментс" була подана 13 грудня 2022 року, тобто лише через два тижні після введення санкцій Радою національної безпеки та оборони України. За інформацією СБУ, справжній реєстратор перекреслив підроблений друк із неправильною датою, що добре видно на фото.

Підробні документи Новинського. Фото: Telegram

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Взявши до уваги наведені СБУ докази, суд ухвалив рішення про те, що перереєстрація активів Новинського є неправомірною, тож всі відповідні реєстраційні дії підлягають скасуванню, а Новинському загрожує серйозна відповідальність за спробу обдурити правосуддя.

Нагадаємо, Олігарх Вадим Новинський, який знаходиться під санкціями намагається захопити владу в "Харківобленерго"

Раніше ми повідомляли, що Підсанкційний екснардеп Новинський з родиною плаває на сапі у Хорватії: "5-ти зірковий готель та розваги"

Також, Вадим Новинський, який у Маріуполі агітував за росію, подав позов проти агресора: "Продовжимо заробляти..."