На Одещині розгорівся корупційний скандал – посадовці міграційної служби викриті у масштабних махінаціях з іноземцями.

Працівники Державного бюро розслідувань спільно з Службою безпеки України повідомили про підозру начальнику управління міграційного контролю ГУ ДМС України в Одеській області та одному з його співробітників. Виявилося, що ці чиновники допомагали іноземцям залишатися в Україні за чималі суми грошей.

На Одещині викрито корупційну схему. Фото: Державне бюро розслідувань

За 20 тисяч доларів США посадовці обіцяли допомогти уродженцю Молдови, який мав бути депортований через анульований український паспорт. Чиновники пропонували йому подати апеляцію на рішення про депортацію та обіцяли "вирішити питання" в суді. Вони навіть бралися підготувати всі необхідні документи та вплинути на суддю і представників ДМС.

Під час обшуків за місцями роботи та проживання підозрюваних було виявлено майна на суму 150 мільйонів гривень. Серед знайденого – гроші, криптовалюта, коштовності та нерухомість. Одні лише коштовності дружини начальника оцінюються в 3 мільйони гривень.

Популярні новини зараз
Пасажири вимагали "викинути" дитину з літака: їх підтримала навіть стюардеса - що сталося Як уникнути арешту майна: чому переписка на родичів може виявитися поганим варіантом Українцям будуть по-новому вручати повістки: все зміниться з 16 липня Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки
Показати ще

Корупційна схема на Одещині. Фото: Державне бюро розслідувань

Але це ще не все. Начальник управління володіє елітним будинком площею 200 квадратних метрів, записаним на його матір, та автомобілем, придбаним торік за 7 мільйонів гривень. Матері чиновника також належить багато земельних ділянок, інші будинки та магазини.

Відповідно до щорічної декларації за 2023 рік, посадовець отримав офіційну заробітну плату на суму 345 116 гривень. Як це співвідноситься з його багатомільйонними статками? Це питання вже знаходиться під пильною увагою правоохоронців.

Наразі двом працівникам ДМС повідомлено про підозру у прийнятті пропозиції неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення, що передбачає покарання до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також розглядається питання додаткової кваліфікації щодо незаконного збагачення під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Нагадаємо, Сотка - від $5000, дачі в Карпатах та готівка дружинам: львівські митники під час війни казково розбагатіли

Раніше ми повідомляли, Поки кияни страждають без світла, власник Дарницької ТЕЦ Анатолій Шкрібляк розважається на концерті Тейлор Свіфт

Також, Корупційні схеми, контрабанда та угорські зв’язки: експерт розповів про очільника Закарпаття, якого можуть призначити в ОП