Нещодавно стало відомо, що народний депутат України Анатолій Гунько, звинувачений у хабарництві та махінаціях із землями Національної академії аграрних наук, їздив за кордон під час війни. Більше того, його "карта депутата" продовжувала голосувати на засіданнях парламенту за його відсутності.

На засіданні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду він заявив, що багато разів бував у Відні для лікування та зустрічей із дітьми. Як повідомляє джерело, це викликає підозри в тому, що "кнопкотиск" Гунько несвідомо.

Анатолій Гунько / фото: Facebook
Анатолій Гунько / фото: Facebook

Журналіст Віталій Назаренко із Чернігівщини звернув увагу на цю невідповідність. Він направив листа до Державного бюро розслідувань (ГБР), вимагаючи перевірити дії Гунька та з'ясувати, хто ще міг бути замішаний у цьому порушенні.

Анатолій Гунько / фото: Facebook
Анатолій Гунько / фото: Facebook

Популярні новини зараз
Мізерні пенсії стануть ще меншими: у кого ПФУ може забрати частину виплат Українцям обіцяють глобальні пенсійні зміни: буде розміром 60% від зарплати Ось таким був дідусь "Запорожця": рідкісні кадри унікального прототипу із кузовом незвичайної форми ТЦК стануть "невидимками" для ухилянтів: про які повноваження говорять
Показати ще

На засіданні суду, яке транслювалося у прямому ефірі, Гунько визнав, що їздив до Відня та Польщі для лікування, та вказав точні дати поїздок. Наприклад, він виїхав 31 травня 2023 року та повернувся 28 червня 2023 року. Гунько також сказав, що йому допомагав Микола Астіон, генерал поліції у відставці, який організував лікування та допомагав вирішувати особисті справи.

Журналіст Назаренко вимагає повторного голосування за ті проєкти, в яких брала участь карта Гунько, відповідно до регламенту Верховної Ради. Назаренко просить ГБР розслідувати цей інцидент та притягнути до відповідальності Гунька та можливого спільника за порушення закону.

Нагадаємо, Порошенко грає на руку російській пропаганді, коли озвучує разом із Пєсковим схожі заяви , – експерт

Раніше ми писали про те, що про лігарх Новинський хотів передати активи підставним особам – прорахувався з датою

Крім того, Знай.ua повідомляв, з слуги народу Миколи Галушка купила машин на $200 тисяч і побудувала величезний особняк: все – під час війни