І знову про гуманітарні генератори в Одесі. Для тих, хто не в курсі. 12 червня поточного року в ході слідчих дій УСР Одеської області спільно з обласною прокуратурою виявили генератори, які були передані як гуманітарна допомога, у ресторанах близьких до мера людей, будинки у чиновників та на автомийці.

Про це пише український блогер із Одеси "Ірочка розповість" у своєму Telegram-каналі.

Генератор, скріншот: Youtube
Генератор, скріншот: Youtube

А тепер трохи "кумедної" математики

За період 2022-2023 рр. КП «Одеське електротехнічне експлуатаційно-монтажне підприємство» Одеської міської ради отримало як гуманітарну допомогу 217 генераторів потужністю від 3,5 до 2000 кВт.

Сьогодні на зберіганні та у розпорядженні КП знаходяться 82 генератори. 12 із 217 дійсно були передані лікувальним закладам міста. Це трохи менше ніж 6% від загальної кількості проучених від донорів генераторів.

Популярні новини зараз
Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи Українців почнуть жорстоко карати за одяг: чого точно не варто вдягати Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні
Показати ще

Одеський ресторан, скріншот: YouTube
Одеський ресторан, скріншот: YouTube

Долею 123 генераторів, що залишилися, які повинні були бути передані на потреби ЗСУ, дитячих установ, а також на забезпечення енергопостачанням об'єктів критичної інфраструктури міста зараз займається слідство. Але вже встановлено, що щонайменше 4 з них перебували у розпорядженні осіб та суб'єктів господарювання дуже близьких до мера та міськради, які жодним чином не стосуються ані критичної інфраструктури, ані ЗСУ.

До речі один із гуманітарних генераторів знайшли в (барабанний дріб) Одесі - у суді Київського району, якому більше всіх треба. Чванкін взагалі хлопець підприємливий та економний. Ані ремонт, ані генератор за свої не збирається купувати.

Публікація "Ирочка расскаже", скріншот: Telegram
Публікація "Ирочка расскаже", скріншот: Telegram

Публікація "Ирочка расскаже", скріншот: Telegram
Публікація "Ирочка расскаже", скріншот: Telegram

До речі, зараз, у рамках розслідування, перевіряється законність отримання та подальшої передачі фактичним користувачам кожного з 217 генераторів.

Нагадаємо, заступник директора БР живе у квартирі за 37 млн, але за декларацією – задовольняється орендною.

Раніше повідомлялося, в Одесі Радулов і Чорний на "Гумштабі" поцупили сотні тисяч літрів бензину та солярки: "Мародери...".

Також, в Одесі генератори для лікарень розійшлися "своїми" людьми та ресторанами: "Передавала Німеччина".