"Ліси України" знову потрапили до центру уваги через свої дивні закупівлі. Цього разу держкомпанія вирішила витратити 52 мільйони гривень на 31 автомобіль. Про це повідомив народний депутат України Ярослав Железняк у своєму Telgram.

Це вже не вперше, коли їх звинувачують у марнотратстві, адже цього року вони вже виклали майже 154,4 мільйона гривень на машини.

Що найцікавіше, нещодавно "Ліси України" скаржилися, що витрачають надто багато грошей на пальне. Їхнє рішення? Купити електровелосипеди.

Xiaomi електровелосипед
Xiaomi електровелосипед

У Facebook вони стверджували, що це економічніший спосіб пересування для лісників, особливо коли потрібно проїжджати через вузькі лісові стежки. Велосипеди дешевші, економічніші в обслуговуванні, і за їх розрахунками, 100 км на такому велосипеді обійдеться всього в 12 гривень, тоді як на позашляховику – всі 500.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Але ось проблема: велосипеди не замінять автомобілі повністю. Їх збираються використовувати лише у пожежонебезпечні періоди, щоб скоротити витрати на пальне.

Навіщо тоді масово купувати дорогі автомобілі? На це питання компанія відповідає просто – війна. "Ліси України" передали 775 своїх машин на потреби ЗСУ, 152 автомобілі було пошкоджено в боях, а 73 взагалі втрачено.

Керує усією цією історією Юрій Болоховець. Раніше він очолював Держлісагентство, і там теж було не дивно. Наприклад, одне з лісництв на Закарпатті купило два позашляховики за 3 мільйони гривень , хоча в них уже було кілька машин, включаючи ті, що з підвищеною прохідністю.

Офіційно ці машини потрібні для роботи у складних умовах та охорони лісу від пожеж, але насправді ними їздять чиновники.

У результаті, поки "Ліси України" продовжують витрачати мільйони на нові авто, виникає все більше питань про те, наскільки виправдані такі закупівлі, особливо в умовах, коли так багато говорять про економію та раціональне використання ресурсів.

Нагадаємо, Оксана Колтик пиляє бюджет на відновлення війною зруйнованих будинків: гроші течуть до "потрібних" людей

Раніше ми писали про те, що Кличко потрапив у міжнародний скандал: "Активно промиває людям мізки"

Крім того, Знай.ua повідомляв, що у правління "Укрнафти" викачує з бюджету 400 млн грн на місяць: відповідальний сидить у Чехії