Американська компанія Lowe’s розробила систему охорони Iris, яка дозволяє не лише спостерігати за будинком під час відсутності, а й сама вирішує форс-мажорні ситуації.

Завдяки датчикам, які попередньо розташовують у приміщенні, система розпізнає, коли до будівлі проник грабіжник, трапилась пожежа або потоп, та сама викликає відповідну службу, надсилаючи усі необхідні дані.

Власник житла отримує відповідне повідомлення на мобільний додаток та через камери перевіряє, чи дійсно необхідна допомога професіоналів. Якщо ні, одним кліком він повідомляє пожежникам або копам, що тривога хибна.

Коштує таке обслоговування 15 доларів на місяць. Однак Lowe’s не вимагає постійної оплати, тож можна заказати охорону, наприклад, раз на рік під час сімейної відпустки.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", аналітики припускають, що корпорація Apple може стати власницею виробника електрокарів Tesla.