Британський літак-розвідник RC-135W Rivet Joint виконував надтаємну місію біля кордону Калінінградської області. Його викрили за допомогою мобільних додатків Flightradar24 або Planefinder.

За інформацією Daily Mail, активність британських шпигунів біля російського кордону виявили користувачі програм та поділились фото у соцмережах. Сотні тисяч людей спостерігали за новітнім літаком, який летів на висоті близько 8 тисяч метрів.

Зазначається, що британський літак наблизився на відстань 100 кілометрів від Калініграду. Розвідник збирав дані про російську військово-морську базу. Експерти припускають, що британці діяли за підтримки американських бомбардувальників F-35A та намагались протидіяти російським радарам.

Велика Британія витратила на розробку RC-135W Rivet Joint 650 млн фунтів стерлінгів. Мобільні додатки, які й засікли розвідників, є безкоштовними.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", на Кубі розбився військовий літак АН-26, внаслідок чого загинули вісім солдатів.