У Сирії у провінції Ідліб під авіаудари потрапили дві лікарні. Їх розбомбили після кількох інших ударів по медустановам на північному заході Сирії, які відбулись останніми тижнями.

Місцеві мешканці вважають, що бомби скинули російські або сирійські літаки. Про це повідомляє Reuters із посиланням на медиків та активістів.

За словами рятувальників, 27 квітня рано вранці авіаудару зазнала лікарня у селі Дейр-аль-Шаркі. Загинули щонайменше троє санітарів, інші були поранені.

Другий удар влучив у лікарню, яку розташували у печері в селі Маар Зіта. Під час бомбардувань загинуло щонайменше п'ятеро людей.

"Режим і росіяни намагаються систематично вражати лікарні в Ідлібі, щоб зробити життя людей в звільнених районах нестерпним", - розповів працівник цивільної оборони Юніс Абдул Рахім, який відвідав обидві постраждалі лікарні.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Рятувальники кажуть, що, хоча багато лікарень і були переміщені під землю, цього не достатньо, щоб захистити їх від бомб. За їхніми словами, з початку місяця щонайменше вісім лікарень зазнали авіаударів.

У провінції Ідліб, яка межує з Туреччиною, знайшли притулок після вигнання зі своїх будинків десятки тисяч переміщених сирійців. Провінція є головним оплотом опозиційних сил.

Працівники сирійської громадянської оборони в надзвичайних ситуаціях, які відстежують переміщення літаків, щоб попередити цивільних про можливі повітряні нальоти, кажуть, що ВВС Сирії і російські літаки останнім часом значно посилили бомбардування Ідлібу.

Як повідомляв сайт Знай.ua, у вівторок, 25 квітня, у сирійській провінції Ідліб неподалік міста Кафр-Тахарима авіація вдарила по будівлі госпіталю. Внаслідок авіаудару загинули щонайменше 14 людей.