У четвер, 20 квітня, в повторному матчі чвертьфіналу Ліги Європи німецький Шальке на своєму полі поміряється силами з Аяксом. Початок - о 22:05. У першому поєдинку нідерландці здолали суперника завдяки дублю Деві Клаассена (2:0).

У кінцівці першого матчу з Аяксом вийшов на поле український легіонер Євген Коноплянка. Однак нічим особливим не відзначився, і в чемпіонаті Німеччини з Дармштадом Артема Федецького (1:2) взагалі не вийшов на поле. Безумовно, очікуємо появи Коноплянки у повторному матчі з Аяксом, однак, судячи з останніх матчів, це якщо і станеться, то навряд чи з перших хвилин.

Цікаво, що останні три домашні зустрічі з командами із Нідерландів завершилися перемогами Шальке з різницею в три м'ячі: Твенте - 4:1, ПСВ - 3:0, Рода - 3:0. До того ж нинішнього євросезону Шальке не програє вдома - три перемоги (всі з різницею в два м'ячі) та дві нічиї. Однак у німців є суттєва кадрова втрата - не допоможе дискваліфікований центральний захисник Тіло Керер.

Аякс у перерві між матчами Ліги Європи провів напружену гру в чемпіонаті Нідерландів, де лише в компенсований час зміг остаточно забезпечити собі перемогу над Родою (2:0). Голы: Клаассен (53), Юнес (90+3).

На передматчевій прес-конференції наставник Шальке Маркус Вайнцирль так прокоментував прийдешню зустріч:

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

- Поступилися в двох останніх матчах, однак сподіваюся, у матчі-відповіді з Аяксом нам вдасться перемогти. Вдома ми завжди граємо сильніше, тому нам треба це використовувати і продовжити свій євросезон.

Тренер Аякса Петер Бош так зауважив:

- Чудово розуміємо, що вдома Шальке буде грати набагато сильніше, ніж в Амстердамі, але сподіваємося, що домашня перемога допоможе нам пройти в наступний раунд.

Орієнтовні склади

Шальке: Ферманн, Коку, Хеведес, Настасіч, Колашинац, Гайс, Бенталеб, Шепф, Горецка, Каліджурі, Бургшталлер.

Аякс: Онана, Тете, Санчес, Лигт, Віргевер, Клаассен, Шене, Зієч, Траоре, Дольберг, Юнес.

Раніше інформаційний портал Знай.ua повідомляв розклад і результати матчів Ліги Європи 2016/2017.

Фото: Getty Images