Лос-Анджелеський суд відхилив клопотання адвокатів "оскароносного" режисера Романа Поланскі, якого звинувачують у зґвалтуванні неповнолітньої 40 років тому. Захист просив закрити кримінальну справу у зв’язку з її давністю.

Як повідомляє DW, суддя Скотт Гордон мотивував рішення тим, що адвокати не надали переконливих аргументів, чому справа має бути закрита.

Гордон також не відповів на питання захисту про те, який термін може загрожувати 83-річному Поланскі, якщо він все ж повернеться в США. За його словами, все, що стосується цієї справи, може бути розглянуте тільки тоді, коли режисер особисто постане перед судом.

Як відомо, у 1977 році тоді ще 43-річного кінодіяча звинуватили у розбещенні і зґвалтуванні 13-річної дівчинки. Поланскі пішов на угоду зі слідством, зізнався у скоєному і 42 дні провів у психлікарні. Проте коли він вийшов, суддя, який дозволив угоду, заявив, що передумав і хоче посадити чоловіка на 50 років.

1 лютого 1978 року Поланскі втік до Великобританії. У 2009 році за запитом американської юстиції Поланскі просидів 10 місяців під домашнім арештом, але в його екстрадиції було відмовлено. У 2015 році аналогічне рішення прийняв суд в Польщі.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Лос-Анджелесі пройшов фестиваль української писанки.