У зовнішньополітичному відомстві України відреагували на російський фарс з заочним арештом колишнього прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

На офіційному сайті МЗС опублікували заяву, у якій висловлюється обурення діями Росії.

Звинувачення у кримінальних злочинах, що стали підставою для такого рішення, назвали абсурдними та такими, що не мають нічого спільного ні з реальністю, ні зі здоровим глуздом.

"Це чергове свідчення повної деградації російської державної системи, яка перетворила правосуддя на слухняний інструмент юридичного виправдання російської агресії проти України, у тому числі шляхом переслідувань українських політичних діячів та пересічних українців, десятки яких незаконно утримуються у російських в’язницях", – йдеться у повідомленні.

У відомстві переконані, що такі судові фари є елементами гібридної війни та спробою відвернути увагу від реальних злочинів, скоєних на території України за наказами вищого політичного та військового керівництва РФ.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Притягнення до відповідальності винних у скоєнні цих злочинів, у тому числі за незаконну окупацію частини суверенної території України та репресії за етнічною ознакою, вторгнення військових підрозділів та постачання зброї, фінансування терористів, численні жертви та руйнування, є лише справою часу", – підкреслили у відомстві.

Дипломати закликали світову спільноту посилити тиск на Росію, аби змусити її припинити агресію та дотримуватися міжнародного права.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", сьогодні Арсеній Яценюк вилетів з України на Мальту.