Дослідники з лондонського Імперського коледжу встановили, що скам'янілі кістки в сховище паризького Національного музею природної історії належать предку одного з найбільших представників динозаврів.

Про це повідомляється на сайті Імперського коледжу Лондона. Ящір жив майже 160 мільйонів років тому в юрському періоді і отримав назву Vouivria damparisensis. Він був предком сімейства брахіозаврів.

Тулуб ящера сягав 15 метрів в довжину, а це в півтора рази перевищує габарити лондонського двоповерхового автобуса. Динозавр був вегетаріанцем.

Дослідники з'ясували, що всі його ноги мали однакову довжину. У всіх відомих раніше сімейства передні кінцівки були значно довші задніх. Над тілом височіла масивна шия під кутом в 45 градусів. Вона закінчувалася непропорційно маленькою головою.

"У той час, коли вони жили - 160 мільйонів років тому, Європа являла собою архіпелаг, що складався з безлічі великих і дрібних островів. Ми не знаємо, чому померла це істота, але вона допоможе нам зрозуміти, як з'явилися брахіозаври і їх родичі з числа тітанозаврів ", - розповів дослідник Філіп Маньон.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в Австралії побачили тварину, яку вважали вже давно вимерлою.