Група археологів з університету в Кембриджі змогла повністю відтворити обличчя людини, яка жила більше 700 років тому.

Скелет чоловіка з минулого знайшли в могилі під будівлею Old Divinity School, коледжу в Брітанії під час розкопок у 2010 - 2012 роках. Останки чоловіка збереглися напрочуд добре. Про знахідку написало видання Gizmodo. На місці навчального закладу раніше перебувала лікарня Святого Іоанна Богослова, де медичну допомогу надавали в більшості випадків представникам нижчих верств суспільства.

[[{"fid":"176644","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"420","width":"620","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Вчені з'ясували, що це був 40-річний чоловік, який не з чуток знав, що таке важка фізична праця. Проаналізувавши щелепу і стан зубів, археологи з'ясували, що він харчувався переважно рибою та м'ясом. Це означає, що швидше за все він займався торгівлею, оскільки постійно мав доступ до продуктів, які були справжньою розкішшю для бідняків того часу.

Також на черепі знайшли слід від важкого удару тупим предметом, швидше за все саме травма і стала причиною його смерті.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що археологи закінчили реставрацію гробниці Ісуса Христа.