Дослідники знайшли галактику, яка за своєю структурою нагадує нашу, проте вона мертва. Що змусило "близнюка" Чумацького шляху передчасно постаріти, поки що залишається загадкою для вчених.

Про своє відкриття астрономи написали на сторінках Nature.

За версією фахівців, до "передчасного старіння" галактики під назвою ZF-COSMOS-20115, яка за віком приблизно однакова з Чумацьким шляхом, могло призвести надто швидке зореутворення.

ZF-COSMOS-20115 знаходиться на відстані 12 мільярдів світлових років та час її утворення припадає на 1,65 мільярдів років після Великого вибуху.

Порівняно невеликого розміру галактика має надзвичайну щільність. У просторі, який зайняв би відстань від Cонця до туманності Оріона спеціалісти нарахували близько 300 мільярдів зірок.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Дослідивши ZF-COSMOS-20115, астрономи визначили, що темпи формування зірок були у п’ять тисяч разів вище, ніж звичайно, що й могло призвести до вичерпання свого ресурсу уже за сто мільйонів років.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", українці вперше виграли навчання у NASA.