Народний депутат України Антон Геращенко відзначив третю річницю невдалої спроби Путіна перетворити Харків у "ХНР" розгорнутим постом у Facebook. Чиновник розповів, чому російському президенту не вдалося створити ще одну "псевдореспубліку" і поширити нищівну практику "руского міра" на інші регіони.

За словами Геращенка, у 2014 році анархія в Харкові панувала з початку березня і до 8 квітня. Лише невелика частина правоохоронців, які не забули про честь й обов’язок, разом з українськими патріотами намагалися протистояти натиску російських спецслужб та пропаганді, що підбурювали жителів міста на мітинг проти єдиної України.

"З Росії на ці мітинги привозили тисячі громадян РФ - хуліганів, бандитів з метою створення видимості того, що Першая Столиця хоче вийти зі складу України, що було абсолютною неправдою. Був серед "туристів" і сумнозвісний, нині покійний, "Моторола". Через параліч правоохоронної і судової системи, що підігріваються російськими спецслужбами і пропагандою сепаратисти відчували себе абсолютно безкарними", – написав автор.

Він переконує, що все "висіло на волосині", але, завдяки рішенню Арсена Авакова штурмувати захоплену сепаратистами будівлю Харківської ОДА, вдалося не допустити подальшого розвалу держави.

"Бійці з вінницького "Ягуара" рішуче і професійно виконали свій обов'язок, за лічені хвилини паралізували волю загарбників і очистили від них будівля Харківської ОДА, затримавши більше 60 осіб".

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Геращенко також опублікував світлини, зроблені під час тих подій.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав, як бойовики допомогли українській армії звільняти Донбас.