У Білорусі силовики затримали на 15 діб українських проповідників, які приїхали до Мінська на теологічний семінар.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Білоруський активіст Алесь Логвинець, який 2 квітня вийшов з ізолятора, повідомив імена затриманих проповідників: Леонід Номерчук зі Львова, Ашот Саркісян з Хмельницького і Владислав Єрмолов з Миколаєва. Він повідомив, що 22 березня проповідники перейшли вулицю в недозволеному місці. Силовики їх затримали і оштрафували.

"Однак штрафом для них справа не обмежилася - на українців склали протоколи за дрібне хуліганство. І за правопорушення, якого вони не скоювали, українці отримали по 15 діб адміністративного арешту", - сказав Логвінец.

До консулу українці змогли звернутися тільки за допомогою письма.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Вказується, що теологічний семінар, який організований "Місією Блага звістка", повинен був проходити з 21 по 24 березня за участю пастора з Південної Кореї і гостей з України.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що дев'ять білоруських активістів звинувачуються в підготовці масових заворушень.