Білорусь змушена буде прийняти весь удар на себе і стати буфером в разі військового конфлікту між Росією і Польщею.

Про це повідомив директор з питань стратегії Warsaw Enterprise Institute Анджей Таляга в інтерв'ю " Радые Свабода ". Він пояснив, що у ймовірній війні будуть гинути білоруси, а не поляки.

"Це егоїстична національна політика. Таку ж функцію Польща зараз виконує для Німеччини. Саме тому німці і підтримували приєднання Польщі до ЄС і НАТО, щоб в разі гіпотетичного конфлікту з Росією, він відбувався на території Польщі, а не Німеччині", - розповів Таляга.

Польща, за його словами, веде егоїстичну національну політику щодо Білорусі. І польська сторона буде підтримувати тих, у кого буде реальна влада в руках. Таляга уточнив, що якщо Лукашенко не втримається біля керма держави, то Польщі потрібно буде співпрацювати з його послідовниками. Але він мало вірить в те, що опозиції вдасться щось змінити.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в Німеччині шукають російськомовних, що вони зіграли роль масовки на військових навчаннях НАТО.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще