Для військові навчань НАТО у Німеччині формують спеціальний підрозділ статистів, котрі відіграватимуть роль мирного населення, що опинилося у зоні конфлікту. Одна із вимог до кандидатів: знання російської, польської та чеської мов.

Відповідне звернення опублікувало кадрове агентство Optronic HR у Twitter.

Залучатимуть також осіб, які вільно володіють німецькою та англійською. Відомо, що громадянство для участі у тренуваннях не має жодного значення.

Всіх статистів розділять на кілька груп за ролями. Наприклад, власників ферм, крамниць, або чиновників.

Навчання відбудуться поблизу міста Нюрнберг (Баварія) на полігоні Хоенфельс. Планується, що найближчим часом там побудують 10 поселень, де буде близько 30 будинків, розрахований на сотню осіб.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Один робочий день статиста коштувати у межах 120 євро, але така плата передбачає й деякі обмеження: учасникам заборонять користуватися телефонами, вживати алкогольні напої. Тих, хто не рахуватиметься із правилами, одразу звільнять.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що НАТО готує план щодо створення новітніх комп'ютерних технологій для боротьби із кібератаками.