У найближчі три роки НАТО витратить 3 млрд євро на модернізацію своїх супутників і комп'ютерних технологій.

Про це пише Reuters, посилаючись високопосадовця Альянсу.

У НАТО визнали необхідність поліпшити захист від хакерських атак і від іранських ракет, оскільки найчастіше саме комп'ютерні мережі стають об'єктом атаки при виникненні конфліктів.

Альянс збирається вкласти 1,7 млрд євро в розвиток супутникового зв'язку, щоб поліпшити підтримку своїх військ і кораблів, а також щоб надавати допомогу при використанні безпілотників.

Поки що не уточнюється, чи запустить НАТО новий військовий супутник чи розширить можливості існуючих.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також є ще низка пропозицій, фінансування яких можливо лише після схвалення урядами країн НАТО. Мова йде про 800 мільйонів євро на комп'ютерні системи для вдосконалення управління протиповітряною та протиракетною обороною.

Згідно з планом, 71 млн євро витратять на посилення захисту від кібератак 32 основних штабів НАТО.

Ще 180 млн євро пустять на підвищення якості безпеки польовиго зв'язку для солдатів Альянсу під час бойових дій.

У квітні командування НАТО представить детальний план витрат на конференції в Оттаві.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", НАТО надасть Україні протитанкову зброю для знищення броньованих автомобілі, бойові машини піхоти, танків, а також низколетящих літаків і вертольотів.