Переважна більшість у Сенаті США підтримала заявку Чорногорії на вступ до НАТО.

Про це повідомляє "Радіо свобода". За рішення свої голоси віддали 97 сенаторів. Остаточне голосування про ратифікацію членства Чорногорії в НАТО, яке узгодить верхня палата Конгресу, має відбутися вже цього тижня.

Проти ініціативи виступили лише Ренд Пол та Майк Лі – представники Республіканської партії. Офіційне прохання Чорногорії щодо членства в Альянсі має затвердити Іспанія. Вона є єдиною країною, яка не поки не проголосувала серед 28 членів НАТО.

Раніше парламент Чорногорії підтримав резолюцію про підтримку вступу до військового союзу. 19 травня у штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі сторони підписали протокол про приєднання країни, як нового учасника НАТО. Генсек НАТО Йенс Столтенберг наголосив, що поки зарано говорити, коли Чорногорія здобуте статус повноцінного члена союзу, але на це може зайняти майже рік.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Британія запланувала проведення масштабних антитерористичних навчань. Вони заплановані на жовтень 2017 року.

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще