Білоруський опозиціонер Микола Статкевич, який зник безвісти напередодні мітингу з нагоди Дня Волі, заявив, що кілька днів поспіль його утримували в СІЗО КДБ.

Про це повідомляє "ВВС Україна".

За словами політика, слідчий ізолятор, де він перебував, знаходиться на території будівлі КДБ Білорусі, просто у центральному дворі.

Статкевич зазначив, що незадовго до початку акції протесту, його колеги Сергій Кулинич і Сергій Кунцевич намагалися знайти йому притулок, але навіть їх пізніше заарештували.

Пізніше і до будинку опозиціонера увірвалися люди в масках, які знімали процес затримання на камеру, а згодом – доставили у КДБ. Звинуватили його у зв'язках із так званими "бойовиками", а також у "підготовці масових заворушень" .

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Після цього Статкевич опинився в одиночні камері, звідки його потім відвезли на допит.

Він висловив думку, що у такий спосіб білоруська влада намагається придушити цілу хвилю протестів, які вже півтора місяці виникають у різних містах.

"Мене викрали, а перед цим зламали акаунти і розсилали заклики учасникам мітингу – залишитися вдома", - додав політик.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що білоруський опозиціонер зник безвісти напередодні акції протесту до Дня волі.