Сьогодні опівдні, 26 березня, на Жовтневій площі у центрі Мінська, зібралося кілька десятків людей. Вони прийшли на знак протесту щодо затримання 700 активістів Дня Волі, який пройшов 25 березня.

Про це пише TUT.BY.

Спочатку міліціонери просили усіх розійтися. Говорили, що акції не буде. У разі початку пікету, погрожували мітингувальникам застосуванням сили.

"Усі зібрання тут незаконні", - підкреслив Дмітрій Балаба, начальник мінського ОМОНу.

Він наказав "затримати усіх". Журналістів попросили відійти на безпечну відстань.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

З площі у автозаках вивезли близько 20 людей. Серед них - правозахисниця Тетяна Ревяко, журналіст Роман Протасевич та поет Стась Карпов з братом.

У центрі міста чергують близько 10 автозаків і патрульні. Співробітники ДАІ зупиняють машини та перевіряють документи.

Повідомляється, що у регіонах люди виходять на нові мітинги. Їх також затримують правоохоронці.

У Бобруйську міліція затримала журналістів Світлану Головкіну, Анатолія Санотенко, Віктора Масаловіча та ще близько 20 людей. Вони зібралися на площі Перемоги.

День Волі — неофіційне свято Білорусі з нагоди ухвалення третьої уставної грамоти Ради Білоруської Народної Республіки, яка 25 березня 1918 року затвердила незалежність БНР.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", 25 березня на мітингу до Дня Волі затримали близько 700 активістів.

Зазначимо напередодні протесту безвісти зник білоруський опозиціонер Микола Статкевич.