Якщо громадяни Білорусі піднімуться на серйозні та масові акції протесту, навряд чи у них вийде повторити український Майдан, оскільки Кремль дуже швидко "осідлає" незгодних. Тоді білоруський майдан піде за російським сценарієм,і Лукашенко можуть усунути з посади президента.

Таку думку висловив колишній народний депутат Тарас Чорновіл, передає УНН.

Після такого повороту цілковиту владу над Білоруссю може отримати людина, яка повністю контролюватиметься з Кремля, переконаний політик. Це пояснюється тим, що, на відміну від України 2013-2014 років, фактор російського впливу тут набагато серйозніший.

Що ж стосується акцій протесту, то вони навряд чи спровоковані Москвою. Чорновіл вважає, приводом до них стали "немудрі дії Лукашенка", оскільки на мітинги вийшли навіть ті пласти населення, яке зазвичай воліло залишатися осторонь чогось подібного.

Користуватися протестними настроями білорусів Росія зараз не стане. Аби її зацікавило, це має бути щось набагато жорсткіше і масштабніше, переконаний екс-парламентар. Якщо подібне повториться на президентських виборах, цілком можливо, що Кремль захоче втрутитися.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", напередодні акції протесту з нагоди "Дня свободи" у Мінську пропав лідер місцевого руху "Білоруський національний конгрес" Микола Статкевич.