У Мінську 25 березня затримали чотирьох правозахисників, які займаються правозахисною діяльністю у Києві. Вони були на мітингу, який проводили у білоруській столиці до Дня Волі.

Про це повідомила координатор організації "Медійна ініціатива за права людини" Марія Томак у Facebook. Правозахисники мають громадянство Білорусі, але мають посвідки на проживання в Україні й вже тривалий час ведуть свою діяльність у Києві.

Білоруські правоохоронці затримали Паліну Бродік, Євгенію Андреюк, яка є заступницею голови організації "Крим-SOS", та Яна Авсеюшкіна. Серед них була й Марія Квіцинська. Вона також є членом "Крим-SOS".

Бродік розповіла, що їх затримали у офісі правозахисної організації "Вясна". Правоохоронці поки відпустили лише її. Інших й надалі тримає міліція.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, ОМОН розігнав мітинг присвячений Дню Волі , який опозиція проводила в Мінську. В автозаках опинились десятки активістів.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще