Ще одна українська теплоелектростанція призупинила роботу. Цього разу "заглохла" Криворізька ТЕС у Дніпропетровській області.

Про це повідомила прес-служба енергохолдингу ДТЕК, на балансі якого знаходиться підприємство.

"Сьогодні вночі зупинена ДТЕК Криворізька ТЕС. Через блокаду поставок вугілля з Донбасу з лютого Криворізька ТЕС не отримує палива. Станція працювала одним блоком максимально довго, щоб забезпечити теплом 14 тисяч жителів Зеленодольська до закінчення опалювального сезону. Криворізька ТЕС зможе відновити роботу після надходження вугілля", - заявили представники холдингу.

Наразі на складі теплоелектростанції залишається близько 30 тисяч тонн вугілля - це обов'язковий мінімальний резервний запас на випадок позаштатної ситуації.

"За командою диспетчера енергосистеми ТЕС зможе включитися в роботу. Криворізька ТЕС, а також Придніпровська ТЕС компенсують потужність Дніпровського енерговузла під час ремонтів на Запорізькій АЕС", - додали у ДТЕК.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Співробітники Криворізької ТЕС прохолоджуватися не збираються - скориставшись зупинкою потужностей, взялися за плановий ремонт обладнання. До середини літа обіцяють закінчити реконструкцію одного з енергоблоків.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", українська енергосистема залишиться без чотирьох ТЕС.