Нові Мінські домовленості дають привід сподіватися, що кінцева мета буде досягнута — конфлікт врегулюють.

Про це заявив спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдик, коментуючи підсумки переговорів.

Режим припинення вогню повинен вступити в силу з 1 квітня.

За словами повноважного представника РФ в групі Бориса Гризлова, розведення сил у Станиці Луганській, де "відвід вже кілька разів зривався", заплановане на 6 квітня. На даний момент сили розвели лише у Петровського і Золотого на Донбасі.

Він також зазначив, що для відводу сил у Станиці Луганській Україна поставила умову - повне дотримання режиму припинення вогню в цьому районі протягом семи днів до того.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як уточнив Сайдик, якщо відведення у Станиці Луганській відбудеться, в регіоні з'являться нові безпечні території біля ключових об'єктів інфраструктури.

При цьому зазначимо, що так звана влада "ДНР" сумнівається, що Київ виконає нові Мінські домовленості. З такими заявами виступили виконуючий обов'язки голови адміністрації Горлівки Іван Приходько та виконуючий обов'язки голови адміністрації Ясинуватої Олег Моргун.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", 29 березня в Мінську відбулася зустріч тристоронньої контактної групи.