53-річний луганський блогер Геннадій Беницький, затриманий бойовиками так званої "Луганської народної республіки", знову на волі.

Про те, що його відпустили, чоловік розповів журналістам Hromadske.

За словами Беницького, його випустили ще 14 березня, але справа проти нього ще не закрита.

Терористи "ЛНР" підозрюють блогера в тому, що через свою сторінку в соціальній мережі Facebook він поширював "екстреміські матеріали". Його також звинувачують у "вчиненні дій, спрямованих на розпал ворожнечі, а також приниження людської гідності".

Перед Беницьким у Луганську затримали блогера Едуарда Неделяева і згодом показали відео його арешту. Повідомляється, що він під ніком Edward Ned публікував в інтернеті матеріали. Його звинуватили у шпигунстві на користь України.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Сімферополі правоохоронці затримали сімох людей, котрі обговорювали за столиком у кафе антикорупційні мітинги в Росії.