Лупа це одна з найбільш поширених захворювань шкіри голови, з якою стикається не мало людей. Лупа досить неприємне явище. Це захворювання не з'являється просто так і через відсутність методів боротьби з лупою це захворювання може призвести до неприємних наслідків.

З-за чого з'являється лупа?
Епідерміс постійно оновлює клітини, які переміщуються з підшкірних глибин до поверхні і відлущується. Причиною появи лупи є в тому, коли процес переміщення клітин прискорюється. Бактерії, які живуть на шкірі з самого народження і при появі їх прискорюють цей процес переміщення клітин і з-за чого з'являється лупа. Так само, після статевого дозрівання частіше всього лупа з'являється у чоловіків, при гормональному дисбалансі, слабкому імунітету, пережитого стресу, незбалансоване харчування, надмірне вживання цукру може утворитити появу лупи.
Існують і зовнішні причини появи лупи. До них відносяться: хімічна завивка, фарбування волосся, головні убори, довге перебування під сонцем з непокритою головою.

Як позбавитися лупи?
- коли ви миєте голову, намагайтеся не травмувати шкіру голови.
- якщо ви страждаєте від легкої форми лупи, використовуйте звичайний шампунь, який підходить для щоденного застосування.
- засоби для укладання волосся можуть викликати появу лупи. Відмовтеся на час від цих засобів або замініть їх на більш щадні.
- використовуйте шампуні, що містять масло чайного дерева.
- щоб вилікувати важку форму лупи обов'язково сходіть на консультацію до фахівця, щоб вам призначили правильне лікування. Самолікування і покупка засобів в аптеці можуть тільки погіршити ситуацію.
- найбільш ефективне лікування проти лупи це шампунь, який містить кетоконазол, мити їм голову слід також як і зі звичайним шампунем.

При важкій формі шкірного захворювання лупа може з'явитися і на інших ділянках шкіри: на бровах, за вухами, навколо носа і на губах. Така форма важко переноситься з супроводом свербіння і почервоніння шкірної ділянки. У цьому випадку вам необхідно звернутися до лікаря, так як звичайна форма захворювання може перейти в себорейний екзему.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що наелектризоване волосся явна ознака не здорового волосся. Наелектризовані волосся доставляють багато клопоту тому необхідно вживати заходів, щоб позбавити себе від дискомфорту і хворобливого стану волосся.