Українські силовики затримали контрактника, який свого часу воював на боці терористів так званої ДНР.

Про це повідомляє Politeka.

У СБУ наголосили, що підозрюваний потрапив до лав ЗСУ минулого року – саме тоді скрутне фінансове становище змусило його повернутися до Україну. Пізніше його направили до одного із підрозділів у зону АТО.

Як виявилося, він також намагався перетнути кордон із Росією, пред'явивши посвідчення так званого "ополчення ДНР", що було підписане терористом Стрєлковим.

Задовго до того, як потрапив до бойовиків, він служив в Афганістані, але під впливом російської пропаганди у 2014 році відправився на Донбас.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Найчастіше брав участь у провокаціях найманців поблизу Сніжного, Дмитрівки та Іловайська. Відомий за прізвиськом "Терек" або "Урал", терорист втік до Росії вдруге у 2015 році.

Екс-бойовику інкримінують зв'язки із терористичною організацією та сприяння злочинній діяльності. Згідно ч. 1 ст. 258-3 КК України йому загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що колишній бойовик "ДНР" призвався на службу до американської армії.